top of page

למה לשים לב- הסכם שכירות

משרדנו מעניק סיוע בעריכת הסכמי שכירות והתאמתם, כל מקרה לגופו. הן מנקודת מבטו של המשכיר והן מנקודת מבטו של השוכר.

 

כאן תוכלו למצוא מספר נקודות אשר יש לשים אליהן לב בבואכם לחתום על הסכם שכירות, כמובן שהאמור להלן לא מיועד להחליף ייעוץ משפטי פרטני.

 

  • פרטים מזהים: חשוב לציין בחוזה השכירות את כל הפרטים המזהים של הדירה. כתובת המלאה עם מספר הדירה בבניין. רצוי אך לא חייב להוסיף את פרטי הגוש והחלקה של הדירה.

 

  • חובות השוכר: חשוב לציין בחוזה השכירות שעל השוכר לנהוג בזהירות ובכבוד לנכס המושכר, לציין שתיקונים במושכר יחולו על השוכר פרט לתיקון ליקויים שנבעו משימוש סביר והוגן. חשוב לציין שהשוכר לא יגרום נזק לדירה, לתכולתה, או לבניין, ושעליו לנהוג בכבוד ולא להפריע למהלך החיים התקין בבניין.

 

  • הדדיות: בהתאם לסעיף הקודם, חשוב להכניס לחוזה סעיף המפרט את חובות המשכיר. תיקון נזקים שנבעו מבלאי סביר ומשימוש הוגן. חשוב לציין שליקוי שאינו מאפשר חיים תקינים בדירה (פגם שתיקונו דחוף), יתוקן במיידי. חוזי שכירות לרוב מדברים רבות על הפרות מצד השוכר ומציבים סנקציות לצד הפרות אלו. חשוב שיופיעו בחוזה סעיפים המדברים על הפרות מצד המשכיר וסנקציות בצידן.

 

  • בטחונות וערבונות: 

  1. ערבות צד ג'- היא המקובלת ביותר בחוזים מסוג זה. המומלץ לבקש שני ערבים, רצוי אנשים אמידים או בעלי הכנסה קבועה.

  2. שטר חוב- מומלץ להחתים את השוכר ואת הערבים על שטר החוב. בכדי לממש שטר חוב, יש לפנות להוצאה לפועל, ולרוב מימוש שכזה יהיה כרוך בעלויות נלוות.

  3. ערבות בנקאית- ערבות בנקאית מהווה מזומן לכל דבר ועניין. במקרה בו המשכיר רוצה לממש ערבות זו, כל שעליו לעשות הוא לפנות לבנק ולבקש את מימושה. זוהי הבטוחה המועדפת מנקודת מבטו של המשכיר. על השוכר במקרה של ערבות בנקאית, לנהל מו"מ על גובה הערבות כמו גם, לציין בהסכם תנאים מגבילים למימוש הערבות (כמו הפרת חוזה מצד השוכר וכו').

 

  • תקופת אופציה וסעיף יציאה: לרוב בחוזי שכירות יוכנס סעיף אופציה המאפשר הארכת חוזה השכירות באותם תנאים לפרק זמן נוסף. ניתן גם לציין מחיר גבוה בתקופת האופציה מהמחיר הנוכחי. חשוב לשים לב, כיצד מנוסחת האופציה, אם על השוכר להודיע שהוא מעוניין בה, או שברירת המחדל היא הפעלת האופציה אלא אם מודיע השוכר אחרת. חשוב גם לקבוע פרק זמן מסוים של כחודשיים לפני תום החוזה להודעה על הפעלת האופציה.

  • סעיף יציאה- סעיף שניתן להוסיף לחוזה השכירות, שקובע שבהודעה מראש, יכול אחד הצדדים להביא את החוזה לכדי סיום. סעיף זה יכול לשרת שוכרים ומשכירים שמסיבה זו או אחרת אינם יכולים להתחייב באופן מלא שיוכלו לשכור/להשכיר את הדירה במשך תקופת החוזה.

 

  • בעל הזכות: חשוב לשים לב שהמשכיר הוא אכן בעל הדירה או הבעלים של זכות השכירות. כמו כן, לבדוק שאין כל מניעה חוקית להשכרת הנכס.

 

  • תקופת איחור סבירה: מומלץ לקבוע תקופת איחור סבירה (כ-7 ימים). איחור שלא יעלה על תקופה זו לא יהווה הפרת הסכם. סעיף זה הוא חשוב בכדי לתת לצדדים קצת מרווח פעולה.

 

  • חוק השכירות והשאילה: רוב חוזי השכירות מחריגים את חוק השכירות והשאילה. במקרה של חוזה חד צדדי לטובת המשכיר, יכול השוכר, לציין בחוזה כי חוק השכירות והשאילה חל. חוק זה נועד להגן על השוכרים, ובהחלתו לאזן את הפער שהיה בחוזה.

 

  • תשלומים שונים: חשוב לציין אילו תשלומים חלים על מי מהצדדים, כיצד ישולמו תשלומים אלו ומתי. כמו כן, מומלץ לציין כי במידה ואחד הצדדים לא משלם את התשלומים שחלים עליו במועדם, רשאי הצד השני לשלם ולקבל החזר עבור ההוצאות שהוציא.

הנקודות לעיל הינן חשובות למשכיר ולשוכר.

מטרתו של חוזה השכירות היא להביע בכתב את ההסכמות שאליהן הגיעו המשכיר והשוכר באופן ברור ומפורט, ובכך להגן על זכויותיהם של שני הצדדים לחוזה.

כאשר החוזה הוא הוגן וברור, הטענות שיכולות להיות מועלות כנגדו קטנות משמעותית.

משרדנו עוסק בחוזי שכירות ומכר כבר 32 שנים.

 

חוזה שכירות אשר מנוסח כיאות פעם אחת יכול לשרת משכיר לשנים רבות.

 

טוב שיש מישהו בצד שלך – אליהו גיגי משרד עורכי דין ונוטריון

bottom of page